2013. 01. 15.

Objektumstílusok

Általános megdöbbenés szokott kiváltani, amikor valami ismert CAD-hez kell hasonlítanom a Revit-et és azzal nyitok, hogy nincsenek benne fóliák, mert egyáltalán nincs is rájuk szükség. Ezen állításomhoz maximálisan ragaszkodom! 
Az alkotóelemek tudják magukról, hogy ők micsodák (vagyis mi a kategóriájuk) és ennek megfelelően viselkednek és jelennek meg, függetlenül a nézet irányától. 
Nem csak az elemek, de az azokat felépítő alapvető 2 és 3D-s geometriák is pontosan tisztában vannak vele, hogy melyik kategória és melyik alkategóriájába tartoznak. Az alkategóriák tetszőlegesen felbővíthetők, ha a projekt jellege megkívánja. 
Az egyes sorokban megadhatom, hogy a végleges rajzaimat felépítő elemek milyen vonalvastagsággal, -típussal és színnel jelenjenek meg metszetben és nézetben. Az Anyag a 3D geometriával rendelkező elemeknél érdeket, mert az határozza meg a metszetekben (és alaprajzokon) megjelenő sraffozási mintát. 
A beállítás projektfüggő, tehát sablonba is menthető, de nézetszinten felülírható a Láthatóság/Grafika (Visibility/Graphics) ablakban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése